Laddar

Start idag: Här är vår nya politiska satsning

Om nästan exakt ett år är det val i Sverige. Men redan i dag inleder vi på 24Uppsala.se vår nya politiska storsatsning. Veckans parti är Centerpartiet som får inleda debatten, men vår satsning innehåller mer än så. Det här kan du som läsare vänta dig.

delningar

Med start i dag inleder vi på 24Uppsala.se vår nya politiska storsatsning. Men nästan exakt ett år kvar till valet har det blivit dags att ta pulsen på partierna som just nu styr, eller vill styra, Uppsala i framtiden.

Varje vecka kommer ett av de nio partier, som efter senaste valet har mandat i Uppsala kommun, att tillägnas en vecka då de kan lyfta valfritt ämne. Den inledande texten kommer att publiceras varje tisdag klockan 11.00, och sedan får varje parti möjligheten att replikera i en text som publiceras efterföljande torsdag klockan 11.00.

Först ut är Centerpartiet och Stefan Hanna som har valt att lyfta ”Grön tillväxtpolitik” som sitt valfria ämne, en artikel som publiceras i dag klockan 11.00. Repliken, den kommer som sagt på torsdag, även då klockan 11.00.

Politik på 60 sekunder är vår andra stora satsning på den lokala politiken I Uppsala där partierna, i ett 60 sekunder långt videoklipp, får berätta hur just deras parti ser på en aktuell fråga. Politik på 60 sekunder publiceras varje fredag klockan 19.00.

Vi har faktiskt ytterligare en nyhet i vår nya politiska satsning, och det är något vi kallar för den ”Politiska panelen”. Här kommer vi att publicera de politiska partiernas svar i superaktuella ämnen. Det kan till exempel handla om den senaste tidens bränder och oroligheter i Gottsunda och Valsätra, som veckans fråga handlar om, eller något helt annat.

I och med den här politiska satsningen vill vi även veta vad du som läsare tänker, och vad du har för frågor. Var med och påverka vilka frågor som vi ska ställa till våra folkvalda. Mejla oss på redaktionen@24uppsala.se.

Relaterade artiklar