Laddar

Stefan Hanna: ”Jag är den som har mest erfarenhet av att leda Uppsala”

Centerpartiets kommunalråd, Stefan Hanna, ifrågasätter om majoritetens partiledare har erfarenheten att kunna leda Uppsala. ”Väljarna borde fundera en extra gång innan de röstar”.

delningar

I en debattartikel tidigare i dag efterlyste Centerpartiet kommunalråd, Stefan Hanna, erfarna ledare. Till 24Uppsala.se utvecklar han sina tankar ytterligare.

– Jag är den som har mest erfarenhet av de som är förstanamn inom partierna i Uppsala kommun. Även sett till livserfarnhet finns det ingen med samma bakgrund. Jag har erfarenheter inom ledarskap, ekonomi organisationslära – vilket behövs för att kunna leda en kommun med fler än 10 000 anställda och en omsättning över tio miljarder, säger Stefan Hanna (C) som menar att ett starkt ledarskap är viktigare än någonsin.

– Vi lever i utmanande tider. Vilken av Rickard Malmberg (MP), Erik Pelling (S) och Tobias Smedberg (V) har det som krävs för att leda Uppsala? Alla tre kommer att vara helt nya på sina positioner. Vad har de för tidigare ledarerfarenheter, fortsätter Stefan Hanna som menar att integrationsfrågorna är avgörande.

– Vi har en misslyckad integrationspolitik i dag. Vi måste lyckas inkludera många fler. Jag tror inte att någon av majoritetens nya partiledare har jobbat rent praktiskt med dessa frågor. De är ideologer. Vad kan du tillföra när det kommer till de praktiska integrationsfrågorna?

Vad kan du tillföra när det kommer till integrationsfrågorna? – Jag har bland annat erfarenheter från arbete internationellt och med folk från hela världen. Jag vet hur man får ett mångkulturellt samhälle att fungera, jag är den som har mest erfarenhet av att leda Uppsala.

Vad är syftet med det här utspelet? – Det är fortfarande alldeles för få väljare som förstår konsekvenserna av deras val, och som kanske inte utvärderar vilka som egentligen leder partierna i en stor kommun som vår – och om de har rätt erfarenhet att leda Uppsala, fortsätter Stefan Hanna.

Relaterade artiklar