Laddar

Stjärnans besked att han slutar: ”Nu börjar ju livet – typ”

Kampen för att komma tillbaka har pågått i snart två år. Men nu sätter stjärnan punkt för karriären.

delningar

På tisdagen avslöjade UNT att stjärnan Andreas ”Ante” Eriksson väljer att lämna Sirius och avsluta karriären. Efter en nästan två år lång kamp för att komma tillbaka blev till slut skadorna för mycket.

– Jag är helt tillfreds med beskedet. Det har väl vuxit fram lite med tiden och det känns bra, det känns faktiskt jättebra. Kroppen har väl aldrig känts riktigt bra, men plötsligt blev det ännu sämre, säger ”Ante” Eriksson med glädje i rösten.

– Jag är jätteglad.

Har du redan hunnit finna dig i livet utanför fotbollen? – Ja, det har jag, det här är ingenting som blev klart igår. Jag trodde i och för sig att jag hade några säsonger kvar i kroppen inför säsongen, då kändes det väldigt bra. Men det visade sig bara bli ännu mer strul. När väl knät kändes bra började jag få ont i baksida lår, och när väl det blev bra började knät att strula igen, fortsätter ”Ante” som berättar att han tog beslutet tidigare i somras.

– Det var dags – kände jag. Det var efter matchen mot Malmö FF som jag började få ont igen, det var väl egentligen då jag bestämde mig.

Det låter inte som att det var ett svårt beslut? – Nej, inte alls. Det var värre efter att jag slet av korsbandet 2016. Då tänkte jag bara ”Vad fan”. Den här gången känns bra.

Ett av våra första reportage någonsin på 24Uppsala.se handlade om just ”Ante” Eriksson när vi träffade honom under en rehabträning i Diöshallen strax innan avresan till träningslägret i Spanien. ”Vi kommer chocka” berättade han då – och snacka om att han fick rätt.

– Ha ha, ja, men nu ser det väl kanske sådär ut. Vi chockade alla under den första halvan i alla fall.

Tror du att laget ändå grejar det här? Ja, absolut, det är jag övertygad om. Det måste vi bara göra. Sedan är det så klart alltid tungt för ett lag att hamna i en svacka på det här sättet.

Hur kommer du att följa laget? – Jag har inget kontrakt längre, men visst kommer jag att åka upp till Uppsala och prata lite med grabbarna.

”Ante” Erikssons sista 15 minuter på planen spelades i den smått galna 3–3 matchen mot Malmö FF tidigare i somras, en bra avslutning menar stjärnan.

– Det var väl en helt okej avslutning. Komma in vid underläge 1–3 och vi går fram till 3–3. Jag uträttade väl kanske inte så mycket, men en poäng på bortaplan är alltid bra.

Vad händer framöver för privatpersonen ”Ante” Eriksson? – Nu börjar ju livet – typ. Känns det som i alla fall. Egentligen har jag ingen plan, jag kan göra lite vad som helst. Jag har inte varit den som har pluggat under tiden, vilket kanske är lite dumt, men jag har inte vetat om vad jag ville göra. Men nu ska jag börja plugga MC-teknik, vilket jag redan har påbörjat, sedan får vi se vart det tar mig, fortsätter Eriksson som även kommer att lägga mer tid på ett annat stort intresse.

– Det kommer så klart att bli lite musik också.

Får vi se dig i Idol nästa år? – Ha ha, nej, aldrig i livet. Det är inte mitt forum, jag tar garagevägen i stället.

En framtida tränarkarriär avfärdar ”Ante” Eriksson omedelbart.

– Nej, för fan. Det är inte min grej det heller. Jag har aldrig varit intresserad av något taktiskt. Jag vill bara spela fotboll. Skulle jag fortsätta med något inom fotbollen så skulle det kanske vara att bli någon form av personlig tränare – och nöta på teknik. Men inte träna något lag, det kommer aldrig att hända.

Hur ska du göra med all fritid? – Det är en bra fråga. Även om jag har varit skadad så har jag hela tiden varit uppbunden, och inga lediga helger. Nu kan jag bara dra iväg på någon weekend, sommarsemester med vänner och familj. Jag kommer att bli mer fri. Samtidigt kan jag nog inte släppa träningen helt, jag vill inte bli någon tjockis, ha ha.

Om du ser tillbaka på karriären, finns det några höjdpunkter som du minns bäst? – Kanske inte någon specifik händelse eller match. Däremot minns jag alla härliga människor och lagkamrater. Sedan den här känslan när man är i total toppform, inga skador, och man känner att ingenting kan stoppa mig. Den känslan när man känner ”fan vad jag är bra på det här”. Den känslan tar jag med mig.

Vad har Uppsala och Sirius för plats i ditt hjärta? – Under hela min karriär har jag valt klubbar som innebär att jag har kunnat bo kvar i Stockholm. Sirius är en av de klubbar, tillsammans med BP, där jag har spelat mest. Sirius har alltid varit snälla mot mig och en klubb där jag alltid har känt mig välkommen. Det känns i alla fall som att jag har varit omtyckt i Uppsala och Sirius, och det är jag väldigt tacksam för.

Relaterade artiklar