Laddar

Tjuvliga ertappade i bil full med stöldgods

Anklagades för stöldturné – firas från flera brott.

delningar

Tre män döms vid Uppsala tingsrätt för en grov stöld. Den 13 januari bröt sig männen in i en bostad på Lärkvägen och stal bland annat en jacka, pekdator och armbandsur. De tre männen är 17, 29 och 37 år gamla och stoppades av polis den aktuella kvällen när de åkte från adressen i en bil. I bilen fann polisen en stor mängd stöldgods.

Enligt tingsrätten är den bevisning som har lagts fram i fallet så stark att den bevisar att de tre männen tillsammans begått stölden. Förutom att männen stoppades kort efter inbrottet har ett vittne sett tre personer komma ut från huset bärandes på saker under filtar. Man har även funnit skoavtryck från tre olika skor på brottsplatsen.

Samtliga män stod åtalade för ännu en grov stöldKlarbärsgatan. Enligt domen har man funnit stöldgods från bostaden i samma bil som man anträffade efter stölden på Lärkvägen och även funnit skoavtryck från tre personer på brottsplatsen. Men det är okänt om dessa avtryck kunde matchas med dem från inbrottet på Lärkvägen.

Enligt tingsrätten finns det i övrigt inget som knyter männen till bostaden och det är oklart exakt när inbrottet har inträffat, även om åklagaren gissar att det inträffat samma dag som brottet på Lärkvägen.

Då det enligt tingsrätten inte finns tillräckliga bevis att dessa män ligger bakom stölden frias samtliga från anklagelserna.

17-åringen döms nu för den grova stölden till ungdomsvård. 29-åringen döms även för ett rattfylleri och ett ringa narkotikabrott men frias från anklagelserna om ännu en stöld i Bromma.

Enligt domen har mannens DNA hittats på en läskburk i den aktuella bostaden, men i övrigt finns ingen bevisning som kopplar mannen till själva stölden. Stöldgodset har heller inte påträffats. Påföljden för 29-åringen blir villkorlig dom.

37-åringen döms utöver den grova stölden för två fall av ringa narkotikabrott. Påföljden för honom blir skyddstillsyn.

 

Relaterade artiklar