Laddar

Stöldliga inför rätta – slog till mot flera bostäder

Misstänks ligga bakom flera grova stölder i Uppsalaområdet.

delningar

Tre män står åtalade vid Uppsala tingsrätt för inblandning i flera grova stölder i Uppsala- och Stockholmsområdet. Tillsammans ska männen ha genomfört två stölder i Uppsala kommun.

Det var den 13 januari 2018 som männen ska ha brutit sig in hos ett par på Lärkvägen och sedan hos ett par på Klarbärsgatan i Uppsala. Från den första bostaden ska männen ha fått med sig en jacka, pekdator och ett armbandsur för ett okänt värde. På den andra adressen ska männen ha stulit en TV.

En av männen står också åtalad för en stöld som inträffade mellan den 21 och 22 december 2017. Då stals bland annat datorer med tillbehör samt smycken från en från en kvinna i Bromma, Stockholm.

Det yrkas att han ska utvisas från Sverige och förbjudas att återvända på fem år.

En annan av männen misstänks också för inblandning i ytterligare en grov stöld. Stölden ska ha inträffat mellan den 2 och 3 januari 2018 i Spånga, Stockholm. Där stals en dator för cirka 3 000 kronor.

Denne man misstänks också för två fall av ringa narkotikabrott. När männen greps efter stölderna den 13 januari ska polisen ha funnit tabletter innehållande narkotika på mannen. Han ska även ha varit påverkad av cannabispreparat vid gripandet.

Männen förnekar samtliga brott i förhör.

Relaterade artiklar