Laddar

Stort missnöje i Uppsala kring vårdcentralerna

SKL har gjort en mätning av hur nöjda Sveriges invånare är med väntetiderna till vård- och hälsocentralerna. Så ser det ut i Uppsala.

delningar

Andelen invånare som tycker att väntetiden till vård- eller hälsocentraler är rimlig varierar stort mellan Sveriges olika landsting. Det visar den senaste Hälso- och sjukvårdsbarometern från Sveriges kommuner och landsting, SKL.

I Region Skåne är flest missnöjda med väntetiden bland invånarna i Sveriges samtliga landsting. Där upplever 56 procent att väntetiden är rimlig. I Region Uppsala är missnöjet inte mycket mindre.

2016 upplevde 63,5 procent av Uppsalaborna att väntetiden var rimlig. Men 2017 har den siffran sänkts till 59,3 procent.

 

– Förtroendet för sjukhusvården är högre än för hälsocentralerna, men uppfattningen om man kommer att få vård i rimlig tid ligger högre för hälsocentralerna än sjukhusen i undersökningen, säger Sofia Tullberg, biträdande sektionschef på sektionen för kvalitet och uppföljning på SKL, till Nyhetsbyrån Siren.

De invånare som är mest nöjda men väntetiderna är invånarna i Kalmar. Där tycker 79 procent att väntetiderna till vårdcentralen är rimliga. Rikssnittet ligger på 63 procent 2017. Motsvarande siffra 2016 var 65 procent.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten