I samarbete med annonsör

Stort utbud på bostadsmarknaden i Uppsala

När flera nybyggen står klara har Uppsala nu intagit ett läge som gynnar den som letar bostad. Riksmäklarens VD Ulrika Lööf berättar vad du ska tänka på.

delningar

När det kommer till bostadsrättslägenheter i Uppsala finns det gott att välja mellan för tillfället när en rad nyproducerade bostäder står klara. Valmöjligheterna är många och på många sätt är det köparens marknad just nu.

– Köparna har ett stort utbud av lägenheter att välja bland, framförallt tvåor och nyproducerat i alla storlekar som säljs på successionsmarknaden, så visst kan man säga att det är till köparens fördel, säger Ulrika Lööf, VD på Riksmäklaren.

Hos fastighetsbyrån kan man dock se att prisnedgången har planat ut men att försäljningarna tar längre tid på grund av det stora utbudet. Marknaden blir på så sätt konkurrenskraftigt och vill man åt guldkornen får man vara lite snabbare.

– De unika lägena i alla stadsdelar och lägenheter som har det lilla extra säljs fortare. På villasidan går försäljningarna också snabbt och till höga priser, säger Ulrika Lööf.

Riksmäklaren bland annat högst upp på Hemnet där en idyllisk villa på Urbergsvägen kammar hem topplaceringen över vecka 43 mest klickade bostäder.

För den som vill nyttja det gynnsamma köpläget har Ulrika Lööf rådet att helt enkelt inte vänta för länge.

– Man ska inte känna att man behöver avvakta utan marknaden går upp och den går ner så hittar man en bostad man tycker om så tycker jag man ska slå till och tänka i ett längre perspektiv. Det är också alltid bra att om man har något att sälja och redan har förberett det för försäljning så att det går snabbt att komma igång. Ta också i god tid kontakt med banken och be om ett lånelöfte så att du har allting klart när du väl vill slå till, säger Ulrika Lööf.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.