Laddar

Storvretatjejen tillbaka i Uppsala – nu siktar hon på final

"Jag tror att vi är starka när det gäller och det tänker vi visa på Grand Prix".

delningar

Hon fanns med som frivillig funktionär när Uppsala Volley arrangerade finalerna i Svenska Cupen för nästan tio år sedan. Nu siktar hon själv på final.

– Det var då jag bestämde mig för att jag själv en dag skulle spela på den nivån. Därför är det jättekul att få komma hem och spela Grand Prix i Uppsala där allt började, säger Sofia Täcktor som numera spelar i Örebro Volley tillsammans med spelare som var med redan då.

Hon är uppväxt i Storvreta och skolad i Uppsala Volley. Efter fyra år med Sollentuna i elitserien gick flyttlasset vidare till Örebro där hon nu är inne på andra säsongen.

– Jag flyttade för att fortsätta att utvecklas, och det var verkligen ett steg i rätt riktning. Jag har aldrig varit så bra som nu. Vi har en bred trupp vilket ger bra träningar, men också att det blir kamp om platserna i laget. Det triggar igång mig.

Örebro ligger trea i elitserien och har siktet inställt på att ta sig till final i Grand Prix som avgörs i Uppsala och Fyrishov nästkommande helg.

– Vi har presterat lite upp och ner i serien i år. Vi var nära att besegra Engelholm, men gjorde en usel match mot Hylte/Halmstad. Men jag tror att vi är starka när det gäller och det tänker vi visa på Grand Prix.

Relaterade artiklar