Laddar

Succépremiär för Gustafsson – när Storvreta vann

Tobias Gustafsson fick ett succéstart i Storvreta. Tre mål varav det sista avgjorde matchen med 3 sekunder kvar av förlängningen.

delningar

Storvreta har förstärkt truppen rejält inför i årets säsong för att ta SM-guld. Ett av nyförvärven är landslagsbacken Tobias Gustafsson som värvades från Linköping. I säsongspremiären fick Gustafsson spela center och det blev succé direkt i första seriematchen i Storvreta.

– Ja absolut. Det är klart att man är väldigt nöjd med den här premiären. Det hade varit optimalt om vi fått med oss tre poäng men helt okej med två. Det får vi vara nöjda med, säger Gustafsson.

Succé på det sättet att Gustafsson gjorde tre mål, varav det sista gjordes i förlängning i nya spelformen 4 mot 4, där Gustafsson gjorde mål med tre sekunder kvar.

– Det är Henke som springer runt med bollen i en minut och vrider och vänder. Han säger att han ser mig och spelar men jag vet inte. Boller kommer ut perfekt och jag klappar till direkt, beskriver Gustafsson målet.

Målet innebar två poäng till Storvreta i premiären, vars spel varierade matchen igenom.

– Vi gör en bra första period och en väldigt dålig andra period. Sen slarvar vi bort två powerplay och släpper in tre mål i andra. Det var bra att vi kunde resa oss och jag tycker vi är det bättre laget och borde fått med oss tre poäng. Sett till det spelmässiga så har vi flera delar i spelet som inte är hundra. En typiskt premiärmatch, avslutar Gustafsson.

TEXT: Jonathan Rudman/ibnytt.se

Team Thorengruppen SK – Storvreta IBK, 4-5 efter förlängning

Period 1: 0-1 Tobias Gustafsson, 0-2 Henrik Stenberg Period 2: 1-2 Marius Pedersen, 2-2 Peter Reinholdt, 3-2 Jakob Arvidsson Period 3: 3-3 Albin Sjögren, 3-4 Tobias Gustafsson, 4-4 Adam Berglund Period 4: 4-5 Tobias Gustafsson

Skott: 23-29 (5-4, 9-13, 8-10, 1-2)

Publik: 503

Relaterade artiklar