Laddar

"Sudden" vill bredda träningscentrets utbud

Foto: UP Uppsala, Armine Sinabian.

Den tidigare hockeylegenden går in som huvudägare i utvecklings- och prestationscentret i Uppsala

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Hockeylegenden Mats Sundin, 47, som bland annat tagit tre VM-guld, ett OS-guld samt blivit invald i Hockey Hall of Fame, går tillsammans med kompanjonen och finansmannen Michael Wolf in som huvudägare i utvecklingscentret för fysisk aktivitet och tävlingsidrott, UP Uppsala. Centret är dock inte helt nytt för duon som sedan ett par år tillbaka varit delägare i bolaget.

Mats Sundin ser det nya ägarskapet som en chans till en nystart för att bredda verksamheten som sedan tidigare arbetat med flera elitföreningar i Uppsala, däribland Storvreta IBK.

– Det känns jättekul att gå in och driva detta. Vi vill bredda den evidensbaserade träningen genom att även jobba mot skolor, företag och föreningar inom ungdomsidrotten. Till exempel kan vi hjälpa barn i 8-10-årsåldern i sin träning ändå upp i tonåren, säger Mats Sundin, till 24Uppsala.

Utvecklingscentret huserar i UTK-hallen i Gränby där man hyr en lokal. Men den tidigare ishockeystjärnan öppnar för att förändringar kan komma att ske.

– Jag hoppas att vi framtiden ska ha en egen anläggning som är anpassad till våra syften. Det går alltid att göra saker bättre och vi hoppas att vi ska finna en lösning, säger Sundin.

Vad kan du bidra med till verksamheten från din tidigare karriär, tror du?

– Jag är sprungen ur den här typen av träningsmiljö och är den spelare som gjort flest mål och poäng av svenskarna i NHL, och vet att metodiken fungerar.

Relaterade artiklar