Laddar

Sverige i chock efter tragiska dödsfallet – så hedras förre Uppsalaspelaren

Han har redan hedrats på flera arenor runt om i Uppsala. Så hedras han av Uppsala Basket i tisdagens hemmamatch mot Norrköping.

delningar

Basketsverige är i sorg. Förre Uppsalaspelaren Dee Ayuba, numera i Djurgården, gick hastigt bort efter ett hjärtstopp då han befann sig med sin familj i Luxemburg under nyårsledigheten.

– Han åkte in för hjärtproblem, sedan kom han inte ut från sjukhuset. Alla är lika chockade, berättade Djurgårdens klubbdirektör Goran Popov för Aftonbladet efter det tragiska dödsfallet.

Efter beskedet valde bland annat Djurgårdens seriekonkurrent, AIK, att hedra stjärnan genom att trycka upp t-shirts med stjärnans namn.

 

Förre Uppsalaspelaren pryder startbilden på Djurgårdens facebook-sida.

I tisdagens ligamatch mellan Uppsala Basket, som Dee Ayuba spelade för under säsongen 2013-2014, och Norrköping Dolphins kommer stjärnan att hedras med en tyst minut innan matchen som spelas i IFU Arena.

”Tyst minut för Dee Ayuba på matchen på tisdag. Den förre uppsalaspelaren Dee Ayuba gick tragiskt bort i veckan alldeles för tidigt. Han var en fantastisk spelare och en fantastisk person vid sidan av planen. Hans minne kommer att leva kvar för evigt och våra tankar går till hans familj och närmaste. Tack för allt Dee Ayuba!

Vi kommer att hålla en tyst minut för honom innan matchen mot Norrköping på tisdag. Kom och hylla Dee på IFU Arena tisdag 9 januari kl. 19.04”, skriver klubben på sin Facebook-sida.

Relaterade artiklar