Laddar

Sveriges bästa samlas i Uppsala: ”Som arrangörer håller vi högsta klass”

Hela Sveriges elit samlas när Grand Prix avgörs i Uppsala och Fyrishov för tredje gången i ordningen.

delningar

Helgen den 13-14 januari samlas åter volleyboll-Sverige i Uppsala. Då avgörs Grand Prix dit de fyra bästa herr- och damlagen i Elitserien kvalificerat sig.

– Det är tredje året vi arrangerar GP och i år har vi även fått chansen att inkludera veteran-SM som vi annars brukar arrangera i maj, säger Anders Karlsson, ordförande i Uppsala Volley, som själv ska försvara Uppsalas färger i veteranklassen 50+ som är en nyhet för i år.

– Tyvärr har vi inte längre några lag i den yppersta eliten, men som arrangörer håller vi högsta klass. Därför får vi ofta förtroendet att arrangera stora volleybollevenemang i Uppsala, fortsätter Anders Karlsson som, förutom GP och veteranklassen, även får arrangera Ungdomens Grand Prix.

Förberedelserna inför volleybollfesten är i full gång sedan länge.

– Förberedelserna är i full gång. Omkring 80-talet frivilliga funktionärer står redo att göra ett bra arrangemang ännu bättre. Nu har vi ju två års erfarenhet att bygga på, säger projektledare Kristin Johansson som är den som försöker hålla alla bollar i luften.

De åtta lag som kvalificerat sig till den prestigefyllda Grand Prix-turneringen är Linköping, Hylte/Halmstad, Sollentuna och titelförsvarande Falkenberg på herrsidan, och Hylte/Halmstad, Örebro, Lindesberg och titelförsvarande Engelholm på damsidan.

Grand Prix Volleyboll i Uppsala Plats: Fyrishov Datum: 13-14 januari Arrangör: Uppsala VBS Antal funktionärer: Ca 80 Deltagande lag, herrar: Linköping, Hylte/Halmstad, Sollentuna och Falkenberg. Damer: Hylte/Halmstad, Engelholm, Örebro och Lindesberg Titelförsvarare: Falkenberg och Engelholm Övriga turneringar: Ungdomens GP och veteran-SM (D35, H35 och H50).

Relaterade artiklar