Laddar

Talangerna hjälpte kvar Sirius i elitserien

Duon Samuel Heeger och Oscar Qvist är Sirius Bandys hetaste framtidslöften.

delningar

Sirius talangfulla bandyjuniorer Samuel Heeger, 19 och Oscar Qvist, 18, har den gångna säsongen spelat med både herrlaget i elitserien och med juniorlaget. Båda går även på bandygymnasiet och snittar omkring sex till sju träningar i veckan.

Försvarsspelaren Oscar Qvist avslutade sin fotbollssatsning så sent som i somras. Trots det har han fått spela nästan alla a-lagsmatcher under sin första elitseriesäsong.

– Jag spelade med Sirius i fotboll också. Till en början gick det bra att kombinera men jag kände att jag både var bättre i bandy och att det var roligare, säger han.

Att Qvist gått direkt in som en viktig kugge i Sirius herrlag och hjälp klubben att hålla sig kvar i högsta serien imponerar på Håkan Karlström, tränare i U20-laget

– Han spelar på sitt sätt oavsett vad han har för folk omkring sig och är en kille som passar på alla nivåer, säger han.

Tränaren menar att det som forward krävs mer kreativitet från den enskilde spelaren, medan en försvarare redan hur vunnit mycket på att kunna läsa spelet och placera sig rätt. Och Samuel Heeger beskriver han som ”väldigt explosiv de första metrarna”.

Men att ta sig in i ett lag bland etablerade elitseriespelare är ofta lättare sagt än gjort. Både Heeger och Qvist menar att de har mycket kvar att lära.

– Det är tuffare med ett högre tempo och fler som smäller på. Så jag känner att jag skulle behöva bygga på mig lite mer muskler framöver, säger Samuel.

Vapendragaren Oscar fliker in:

– För mig handlar det om att försöka förbättra mina offensiva kunskaper.

För Siriusduon väntar närmast slutspel i U20-serien. Ett slutspel där siktet är klart. Serieseger.

Båda är klara över hur deras framtida karriärer ska bli.

Samuel: – Målet är att ta sig så långt det bara går. I a-laget göra det enkelt för sig och våga ta för sig på planen.

Oscar:

– Det är att bli en etablerad elitseriespelare.