Test: Så är Uppsalas nya superbiograf

Prylsajten har testat Gränbystadens mäktiga biograf.

delningar

På fredagen öppnade Nordisk Film Bio sin nya biograf i Gränbystaden i Uppsala. Biografen inrymmer fem toppmoderna salonger med fåtöljer och det speciella med biografen är det innovativa 4DX-konceptet där biobesökarna kan känna vind i håret, stänk av vatten och stolar som både skakar och hoppar.

Prylsajten M3 har testat biografen och ger den ett blandat betyg.

"De effekter som ska få besökaren att leva sig in ännu starkare har oftast motsatt effekt. När vi får vatten i ansiktet eller en kall vindfläkt från höger rycks vi istället ur handlingen och påminns om att vi sitter i en biostol som skakar", skriver sajten.

Däremot anser man att biografen är värd ett besök - för att uppleva film på ett nytt sätt, men för att få bästa effekt krävs det att man väljer en plats nära mitten.

"För den som planerar att besöka 4dx-salongen vill vi även påminna om att det är värt att ta en sekund och tänka över valet av sittplats. Även om effekterna från de hydrauliska sätena och vattenstänket är detsamma oavsett placering varierar de upplevelser som framkallas av till exempel fläktarna längs salongens sidor", skriver M3.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.