Tillbaka på is efter utmattningen – flygande start i Almtuna

Beatrice Johansson har gjort mål Almtunas två första matcher i division 1 östra. Foto: Bildbyrån.

SDHL-meriterade Beatrice Johansson imponeras av sin nya klubb.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var i november 2016 som 26-åriga Beatrice Johansson, som då spelade med Sundsvall/Timrå i SDHL, tvingades sjukskriva sig från både ishockeyn och arbetet på grund av utmattningssyndrom.

Efter att ha varit borta ifrån spel i omkring två år spelade hon nyligen sina första två första matcher i Almtunatröjan i division 1 östra. I debuten mot Huddinge gick laget på pumpen med 5-2, men det var Beatrice Johansson som gjorde lagets första mål för säsongen.

– Det var jättekul att spela. Men fysiken och skridskoåkningen är en färskvara som man hela tiden behöver jobba med, säger hon till 24Uppsala.

Även under gångna helgens 2–1 seger mot Haninge Anchors HC var Beatrice Framme och gjorde ett mål. Och hon imponeras av den kvalitet som finns i laget.

– Vi har ett extremt ungt lag med flera duktiga spelare. Tempomässigt är det högre än vad jag förväntat mig. Det visar också att damhockeyn är på väg framåt, säger Beatrice Johansson.

Precis som under tiden i SDHL kombinerar Beatrice hockeyn med ett heltidsjobb. Till skillnad från tidigare fungerar den kombon nu riktigt bra.

– Jag har bestämt att jag måste prioritera min yrkeskarriär och hinner därför inte vara med på allt. Det är lättare att kombinera med ett jobb i division 1 då det inte är samma krav på till exempel närvaro på träningar i som i SDHL, säger hon.

Vad tror du att du kan komma in och bidra med till Almtuna?

– Jag vill inte komma in och styra utan kommer att anpassa mig till det spelsätt laget har. Men jag tror jag kan bidra med både erfarenhet och nya idéer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar