Laddar

Tio misstänkta släppta på fri fot efter dödsskjutningen

Misstankarna efter dödsskjutningen i Boländerna har formellt avskrivits.

delningar

Samtliga av de tio män som den 10:e oktober greps för skjutningen tillika mordet på en 43-årig man, en misstänkt gänguppgörelse, i Boländerna i april i år har friats från alla misstankar. Fyra av de tio männen satt häktade under en period.

– Jag hävde häktningen mot de två sista igår och la då även ner förundersökningen mot samtliga tio. Skälet är att vi hade tillräcklig misstanke för att häkta dem under en tid, men vi behöver mer för att väcka åtal och så långt har vi inte kommit, berättar kammaråklagare Anne Sjöblom.

Det finns med andra ord inte tillräckligt stark bevisning för att fortskrida med förundersökningen mot männen. Anne Sjöblom menar också att det är brottets natur och de oskrivna reglerna i den undre världen som har försvårat för utredningen.

– Brott i den här gängmiljön är svåra att utreda för ingen vill samtala eller samarbeta med polisen. Inga uppgifter över huvud taget har kommit fram under förhören, fortsätter hon.

Den här händelseutvecklingen är dock inte på något sätt slutet på utredningen av fallet.

– Förundersökningen mot de här personerna är nedlagd, men inte mordutredningen, så vi får se vart det leder, avslutar Anne Sjöblom.

 

Relaterade artiklar