Laddar

Tonåring döms för flera rån

En tonåring i 17-årsåldern döms vid Uppsala tingsrätt för grov stöld, rån, försök till rån, tillgrepp av fortskaffningsmedel samt ringa narkotikabrott.

delningar

Den unga mannen har vid två tillfällen, iförd en röd mask, utsatt butikspersonal för pistolhot och bett om kontanter. I inget av fallen har mannen fått med sig några pengar, men den ena gången stal han ett cigarettpaket innan han försvann. Brotten bedöms som rån och försök till rån.

Mannen ska även, tillsammans med tre till fyra andra personer, ha genomfört ett inbrott i en kompis flickväns bostad. De unga männen stal bland annat   flickvännens pappas bil. Brotten bedöms som grov stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Vid ett tillfälle har mannen även testats positivt för cannabis och döms därför för ringa narkotikabrott.

På grund av tonåringen ringa ålder blir straffet ungdomsvård samt ungdomstjänst i 60 timmar.  Mannen ska även betala skadestånd till butikspersonalen samt till flickvännens pappa.

 

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten