Laddar

Tonårsflickor attackerade jämnårig – döms för misshandel

Fyra dagar senare var de narkotikapåverkade och stal smink.

delningar

Två flickor, 17 och 16 år gamla har dömts vid Uppsala tingsrätt för misshandel, stöld och narkotikabrott. Samtliga brott rubriceras som ringa.

Misshandeln inträffade den 8 november förra året. Den ena tjejen ska då ha haft en ett bråk med en annan 16-årig tjej. De bestämde träff i Uppsala för att reda ut saken med mötet gick inte som planerat. När 16-åringen ville lämna platsen blev de båda tonåringarna upprörda varpå den ena ryckte tag i 16-åringens hår och knäade henne i ansiktet och den andra slog henne med knytnävsslag i ansiktet.

Fyra dagar senare, den 12 november, var de båda tonårsflickorna narkotikapåverkade. Den ena av kokain och cannabis och den andra enbart av det senare. Sedan gick de in på H&M och stal smink till ett sammanlagt värde av 1921 kronor.

17-åringen förekommer under ett avsnitt i belastningsregistret där hon dömts för misshandel. Hon är omhändertagen enligt lagen om vård av unga, LVU. Hennes straff bestäms därför till ungdomsvård.

Den andra tonårsflickan, 16-åringen, förekommer inte under belastningsregistret. Hon döms till 30 timmars ungdomstjänst.

Relaterade artiklar