Laddar

Tonårstrio misstänks för rån och utpressning

En av männen står även åtalad för flera fall av misshandel.

delningar

Tre unga män i åldrarna 15-19 år står åtalade i Uppsala tingsrätt för en rad brott som begicks mellan augusti och oktober.

Alla tre misstänks vara inblandade i ett fall av rån och utpressning som ägde rum den 13:e augusti i Östhammar, där en ung man tvingades lämna ifrån sig sin mobiltelefon efter att ha utsatts för slag, sparkar och strypgrepp.

Gärningsmännen ska sedan ha försökt få den målsägande att betala 6000 kronor till alla tre för att få tillbaka telefonen. De åtalas nu alla tre för rån och utpressning.

Den äldsta av de tre männen står även åtalad för ytterligare sex brott. Dels ska han den 24:e september slagit och sparkat en ung kvinna i Björklinge för att förmå henne att ge honom kläder. Vid samma tillfälle hotade han och slog en ung man som såg händelsen för att försöka hindra en polisanmälan.

I oktober i år ska han även ha grovt misshandlat en ung man på en skolgård i Uppsala för att denne hade gett uppgifter till polisen angående att tidigare brott. Offret ska ha utsatts för sparkar och slag när han låg ner på marken, bland annat riktat mot huvud och skrev, vilket resulterade i smärta och hörselnedsättning.

För de sistnämnda gärningarna står mannen nu åtalad för rån, misshandel, grov misshandel och två fall av övergrepp i rättssak. Ett fall av ringa narkotikabrott, för innehav av cannabis, finns också med i åtalet.

Relaterade artiklar