Laddar

Tränaren inför helgens match: ”De spelar mer varierat i uppspelsfasen”

På lördag ska Sirius försöka återvända till vinnande vanor när de möter Halmstad BK, men den senaste skadan i truppen oroar.

delningar

I söndags åkte Sirius på sin första förlust på sju matcher, när de förlorade mot AIK. Nu i helgen ska de försöka komma tillbaka till den vinnande vanor när de gästar Halmstad BK på bortaplan.

– Vi gjorde en bra inledning men hamnade tidigt i underläge och vi blev lite stressade. Jag gillar hur vi agerade i andra halvlek. Vi gör rätt saker, jobbar väldigt hårt men AIK var skickliga att spela på ledning, konstaterar Thomas Lagerlöf, assisterande tränare i Sirius.

Strax innan sommaruppehållet möttes Sirius och Halmstad på Studenternas IP och då vann Uppsalalaget med 2-1 med Philip Haglunds segermål i den 93:e minuten. I senaste matchen krossade Halmstad Jönköping Södra med 6-1.

Vad kan du säga om Halmstad BK? – De har förändrat en del, de har en ny tränare (Igor Krulj, reds anm.) och även en del nya spelare, De spelar annorlunda, mycket mer framåtlutat, de snabbare att återerövra boll. De spelar mer varierat i uppspelsfasen, förut var det många långbollar, säger Thomas Lagerlöf.

Tidigare under dagen kom det en artikel från UNT som avslöjade att Alexander Nilsson skadade handen på torsdagens träning och fick en fraktur i mellanhandsbenet.

– Han har en handskada på träningen så han är inte med i matchtruppen. Det medicinska teamet får utvärdera hur länge han är borta, men några några veckor framåt åtminstone, säger Thomas Lagerlöf.

Därmed får Sirius klara sig utan Alexander Nilsson som spelat 14 matcher från start i Allsvenskan i år.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten