Tre kvinnor sexuellt ofredade under söndagen – polisen söker gärningsman

Arkivfoto: Emmoth, Mostphotos

(Uppdaterad 22.53 Polisen har fått in flera anmälningar om att kvinnor i Uppsala har blivit utsatt för sexuella ofredanden under söndagen. Polisen misstänker att det finns samband med tidigare fall.

delningar

Under söndagskvällen blev en kvinna utsatt för ett sexuellt ofredande på Eriksgatan i Luthagen. Kvinnan har berättat att det var en man som smög sig upp bakifrån och tog henne på rumpan.

– Hon vänder sig då om och skriker ganska kraftigt. Kvinnan beskriver att mannen såg chockad ut när hon skrek och flydde därifrån till fots, säger Sanja Vukicevic, presstalesperson vid polisens ledningscentral region Mitt, till 24Uppsala.

Polisen åkte till platsen med två patruller, mötte upp kvinnan, inhämtade information och sökte efter den misstänkte gärningsmannen.

– Dessvärre har vi inte anträffat någon, säger Sanja Vukicevic.

Bara en liten stund senare ska ytterligare två kvinnor ha blivit drabbade, skriver P4 Uppland. Den ena på Tiundagatan och den andra på Tartugatan

Sammanlagt har nu tio liknande fall av sexuellt ofredande anmälts under den senaste tiden. Senast under fredagskvällen blev två kvinnor ofredade på två olika platser i Uppsala.

Alla kvinnor har lämnat liknande uppgifter om mannens utseende och tillvägagångssättet är detsamma. Polisen misstänker därför att det finns kopplingar mellan fallen. Polisen har tidigare gått ut med att mannen ska vara i mellan 20 och 30 år, 170-175 centimeter lång och att han vid flera tillfällen ska ha burit ett munskydd.

– Det är samma modus, säger Sanja Vukicevic.

Alla som har sett något eller som själva har blivit utsatta ombeds att kontakta polisen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar