Laddar

TV: Besök hos polishundarna

24Uppsala fortsätter vår serie där vi gör besök ute på spännande arbetsplatser. Den här veckan har vi besökt chefen för hundförarna vid polisen i Uppsala, Linda Hammarroth, och hennes hund Honeyborn's Check.

delningar

Hundförare, är det drömyrket för många? För Linda Hammarroth, chef för hundförarna vid polisen i Uppsala, är det utan tvekan drömjobbet. I torsdags fick vi en rundvisning på polishuset i Uppsala där vi också fick träffa hunden Honeyborn’s Check som är en av polisens 13 fyrbenta hjältar.

24Uppsala har tidigare skrivit om hundhjältarna Casper, Bertil och Golle som alla tre har stått för avgörande insatser när liv har räddats, kriminella har gripits, eller människor försvunnit.

Efter dessa reportage har 24Uppsala blivit kontaktade  av en läsare som driver en av stadens djuraffärer – och som ville skicka med lite extra godis till hundhjältarna. Se när vi lämnar över dessa godbitar i klippet här ovan.

I samband med besöket passade även Linda Hammarroth på att gå ut med en liten efterlysning till allmänheten.

– Vi är alltid på jakt efter nya hundar, det är jättesvårt att få tag på bra hundar. Är det någon som tycker att deras hund är för jobbig eller inte kan ta hand om den längre så får de gärna höra av sig till oss så kan vi testa om det kan vara någonting för oss, säger Linda Hammarroth.

Se reportaget i videospelaren här ovan.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten