Laddar

TV: ”Det är helt fel mot Sirius att ta in ett konkurrerande lag”

På tisdagen meddelande Dalkurd själva i ett pressmeddelande att det blir en flytt till Uppsala och spel på nya Studenternas, något Centerpartiets Stefan Hanna är starkt kritisk till.

delningar

Redan på måndagen avslöjade Dalarnas Tidningar att det blir en flytt till Uppsala för Dalkurd. På tisdagen bekräftade Borlängeklubben nyheten i ett pressmeddelande.

I samband med beskedet om Dalkurds flytt gick Centerpartiets Stefan Hanna ut i ett presmeddelande där han uttryckte sig starkt kritisk till att Sirius och Dalkurd ska tvingas dela hemvist på nya Studenternas.

– Det har inte med Dalkurd i sig att göra. Sirius har 100 års relation med Uppsala, man har ungdomsverksamhet, elitverksamhet – och att ha konkurrerande verksamhet på samma anläggning är ju helt galet, säger Stefan Hanna och fortsätter.

– Det är som om Centerpartiet skulle ha sitt kontor i ett öppet landskamp med Socialdemokraterna, det är inte lämpligt av många skäl. Att två lag som konkurrerar ska dela anläggning är helt fel tänk.

Borde kommunen stoppa Dalkurd? – Det hoppas jag verkligen, för det är helt fel. Det är helt fel mot Sirius att ta in ett konkurrerande lag, oavsett vilket lag det handlar om på den här nivån.

Tror du att sista ordet är sagt i den här frågan? – Nej, och jag hoppas man inser hur dumt det är att ha två konkurrerande lag på samma anläggning.

Relaterade artiklar