Laddar

TV: Expertens tips om vinterdäck – vänta inte: ”Ingen fara att ha dubbdäcken på nu”

Många väntar in i det sista med att byta till vinterdäck för att slippa slita på dubben, men det är fel menar Thomas Gustafsson på Bildemo. ”Dubbdäcken tar ingen skada av att sitta på nu”.

delningar

Årets första snö hade lagt sig som ett tunt lite täcke på flera håll runt om i Uppsala på tisdagsmorgonen, något som säkert fick många att sätta kaffet i halsen och leta fram vinterdäcken ur förrådet.

24Uppsala.se besökte Bildemo på tisdagen där trycket var hårt på personalen som bytte däck på löpande band.

– Det har kommit igång den här veckan kan man väl säga, och i morse när det kom snö så märkte vi att det blev extra högtryck, säger Thomas Gustafsson som är marknadsansvarig på Bildemo som själv fanns på plats och servade både personalen och de köande bilisterna på kaffe.

Hur många däck byter ni på en säsong? – Vi har drygt 4 000 kunder på vårt däckhotell, vilket är 16 000 däck, och sedan kommer det även kunder med däcken i bilen. Så jag skulle gissa på cirka 25 000 däck per säsong.

Vilken typ av däck är populärast egentligen? – Det är väl ungefär 50/50 skulle jag säga. Det beror lite på var du bor i Uppland. Bor du vid kusten eller på landet vill du ha dubbdäck, bor du i stan och kanske pendlar till Stockholm är det dubbfritt, fortsätter Thomas Gustafsson som inte tycker att man ska vänta längre på att lägga om till vinterdäck.

– Det är ingen fara att ha dubbdäcken på nu, dubbdäcken tar ingen skada av att sitta på nu. Snön kommer ju, den kommer att komma och då kan man kanske fundera på vad ett liv är värt. Så det är absolut läge att lägga om däcken nu.

 

 

Har du några tips för de som ska byta till vinterdäck? – Att hålla avståndet i trafiken. Men om vi pratar rent däckmässigt, och du har köpt nya däck, ska du se till att dra åt bultarna igen efter kanske 5-10 mil. Det kan hända att de lossnar lite. Det är ingen fara, men det är bra att efterdra dem.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten