TV: Förortskampen en succé: ”En återkommande fotbollsfest”

Årets fotbollsfest? Ja, i alla fall i Gottsunda. I helgen möttes G-sunda och Farsta i en "förortskamp" inför en fullsatt Gottsunda sporthall.

delningar

Gottsunda sporthall var fylld till sista plats när G-sunda och Farsta möttes i en historisk match som hemmalaget till slut kunde vinna efter att ha legat under i paus.

– Det var nog inte många som trodde på en seger när vi låg under i paus, men vi kunde vända och vinna, säger förre Uppsala-Kurd-spelaren Fahed Merdas som tillsammans med Soran Saleh ligger bakom satsningen som han vill ska bli en återkommande fotbollsfest.

– Tanken är att det ska spelas både hemma och borta där matcherna på bortaplan även blir som en form av aktivitetsresa. Målet är att detta ska bli en årlig regelbunden turnering som ska spelas från december och avslutas någon gång under våren. Syftet är att skapa relationer och vänskap, men också en chans att visa upp sig.

Hur har intresset varit? – Enormt. Det har hört av sig klubbar från flera förorter, bland annat Malmö, och alla vill möta oss.

Redan i helgen möts lagen igen, då på bortaplan i Farsta.

– Det blev en riktigt succé. Farsta hade aldrig någonsin varit med om ett sådant fantastiskt mottagande, de var alldeles lyriska trots att vi vann matchen. I helgen möts vi igen, då på bortaplan, fortsätter Fahed Merdas som tror på bra bra publikstöd.

Gottsundamammorna var på plats och stöttade oss i matchen, och till matchen i Farsta ser det ut som att vi får ihop tre minibussar med supportrar.

G-sunda – vad är det för lag egentligen? – Det är ett hopplock av väldigt talangfulla spelare från trakten, spelare från alla åldrar egentligen.

Hur var stämningen? – Det var helt sagolikt. Vissa av spelarna sprang ut och filmade och tog bilder innan matchen.

Hur går det i returen? – Det finns ingen förlorare, alla är vinnare. Men med en Gottsunda-klack på läktarna tillsammans med mammorna som motiveras oss från läktaren har jag svårt att se att något lag ska kunna slå oss, fortsätter Fahed Merdas.

Se stämningen inför matchen och efter matchen i videospelaren här ovan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar