Laddar

TV: Här är bokrean i full gång i Uppsala

Med anledning av att bokrean drog igång i hela landet idag gjorde 24Uppsala ett besök på Drottninggatans bokhandel.

delningar

På den lilla bokhandeln som ligger mellan universitetsbiblioteket och Stora torget var vi på 24Uppsala nyfikna att göra ett besök under bokreans första dag.

Butiken ägs sedan ett år tillbaka av JB-gruppens ordförande Anders Källgren. Han tog över bokhandel av den förra ägaren, eftersom han tror på möjligheter i små privatägda bokhandelsbutiker som den lilla bohandeln på Drottninggatan är.

Erfarenheten från göra bokhandelsbutiker med nedåtgående spiral till framgångsrika butiker, kommer från den Globe butik i Ludvika, som han sedan 1981 haft i sin ägo, och som för 36 år sedan, när han startade den var en liten missionsbokhandel som han 2002 förvandlade till en handel med fullt sortiment.

JB-gruppen är en sammanslutning av fristående bokhandelsföretag som samverkar genom inköp av ett centralt sortiment av böcker och pappers- och kontorsvaror som marknadsförs gemensamt.

 

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten