TV: Här är delar ur UAKKs populära skridskoshow

Linnea Bergmark/skridskoåkare från showen. Foto: Privat/Jonas Pertoft

Flera hundra åskådare tog sig till Gränby ishall för att se "Superhjältarna on Ice".

delningar

Någon som alla kanske inte vet är att Uppsala både har ett helt gäng elitåkare och en av Sveriges största konståkningsklubbar – Uppsala Allmänna Konståkningsklubb. Under söndagen var det, efter flera månader av förberedelser, äntligen dags för premiären av UAKK:s vårshow "Superhjältarna on Ice" i Gränby ishall inför många hundra åskådare. Under måndagen var det ännu en visning, men denna gång för förskolor och skolor i Uppsala.

– Det var 80 tävlingsåkare och 150 elever från skridskoskolan och fortsättningsgrupper som deltog i showen. De tycker att det är jätteroligt, framför allt eftersom det var en lite speciell show. I vanliga fall har de uppvisning gruppvis men nu var det mer roller och mer som en teater, för vi hade ljus och jobbade mycket med rekvisita. Jag vet att de tyckte att det var väldigt roligt, säger arrangören Linnea Bergmark till 24Uppsala.se.

Rekvisita, smarta scenlösningar och snygga kostymer bidrog till få åskådarna att följa berättelsen om Mr Incredibles kamp för att rädda världen och bli en hyllad superhjälte. I det stora finalnumret fyllde klubbens tävlingsåkare isen och genomför en glädjefylld dans och åkning i avancerade formationer.

Här är delar ur "Superhjältarna on Ice". Filmer av Jonas Pertoft:

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar