Laddar

TV: Här besöker Stefan Löfven Gottsunda och träffar skolungdomarna

På torsdagen besökte Stefan Löfven Uppsala och Gottsunda där han bland annat fick följa med trygghetsvakterna i city och besöka skolungdomarna i Gottsundaskolan.

delningar

Stefan Löfven reser just nu runt på olika delar i landet där fokus handlar om trygghet. På torsdagen kom statsministern till Uppsala där han på förmiddagen fick följa med några av Uppsala kommuns trygghetsvakter på en rundvandring.

– Jag började på förmiddagen i Uppsala centrum och närheten av Resecentrum där jag pratade med några av de ordningsvakter som jobbar där för att öka tryggheten. Ett framgångsrikt arbete där ordningsvakter tillsammans med kommunen och polisen har kunna öka tryggheten, det tycker jag är väldigt bra, säger Stefan Löfven till 24Uppsala.

Efter det väntade ett besök i Valsätra och i Gottsunda där Stefan Löfven bland annat fick träffa en av Gottsundaskolans klasser – för att sedan sitta ned med både kommun, lärare, socialtjänst och polisen för diskussioner om hur Gottsunda ska bli tryggare.

– Jag har varit här i Gottsunda och tagit del av det arbete som görs för att öka tryggheten. Här har vi ytterligare en utmaning eftersom det är här ett så kallat särkilt utsatt område, fortsätter Stefan Löfven.

Samarbetet i Uppsala mellan Polisen och Socialtjänsten blev nyligen framröstat som den bästa insatsen, vad säger du om det arbetet? – Det är helt avgörande skulle jag säga med olika aktörer som har olika uppgifter i ett samarbete där man vet av varandra vad man gör och vad man behöver göra. Uppenbarligen ett väldigt framgångsrikt sätt, så det är bara att gratulera.

En fråga som lyftes under diskussionerna var möjligheterna till kameraövervakning i området.

– Vi är redan igång med arbetet att underlätta för polisen att sätta upp övervakningskameror.

Vad säger du om ditt besök på skolan? – Mycket energi, ha ha. Det är alltid lika roligt att träffa skolungdomar, det ger mig väldigt mycket energi kan jag säga.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten