Laddar

TV: Här filmar Anders vansinnesfärden i Uppsala

Vansinneskörningen i Uppsala kunde slutat katastrofalt.

delningar

Anders Östlund arbetar som lastbilschaufför och driver ett eget åkeri. Sedan en tid tillbaka är hans lastbil utrustad med en kamera som filmar vad som sker framför lastbilen. Denna kamera har förevigat det ena tokiga efter det andra, berättar Anders för 24Uppsala.se.

Men på måndagen var måttet rågat. Då var en kvinna med sin barnvagn ytterst nära att bli påkörda av en personbil som gjorde en vansinnig omkörning.

– Den här föraren gör så många fel. Man kör om på fel sida av en refug, det är ett övergångsställe, ja, det är livsfarligt, säger Anders Östlund.

Vad tänkte du? – Man börjar bli van. Man ser sånt här alldeles för ofta och nu kände jag att måttet var rågat.

Anders Östlund publicerade sin video i sociala medier och fick snabbt spridning.

– Jag vill att folk tänker sig för. Det här hade kunnat gå helt åt skogen om inte tjejen med barnvagnen saktat in innan hon gick över vägen.

Vad har du för uppmaning till dina medtrafikanter? – Ta det lugnt. I den här situationen som filmen visar hamnar alltså personbilen bakom en lastbil som går sakta. Det vet vi om. Det som är otäckt är att personen som kör om inte kan ha sett så mycket eftersom vi hade solen i ögonen. Han hade omöjligen kunnat reagera om tjejen med barnvagnen klivit ut. Var vaksamma och kör försiktigt.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten