Laddar

TV: Här laddar Sirius upp för Allsvenskan

Det tog många år, men nu är Sirius tillbaka i fotbolls-allsvenskan. Anfallaren Ante Björkebaum ser fram emot det nya äventyret.

delningar

42 års väntan är över. Just nu laddar Sirius upp för sin första allsvenska säsong sedan 1974.

Truppen har spetsats till med sex nyförvärv. Senast in är mittfältaren Philip Haglund från Hammarby.

Tränaren Kim Bergstrand är nöjd vad han har fått se så här långt av de nya spelarna.

–  De ger oss det vi förväntar oss än så länge i alla fall. Jag  skulle nästan säga att jag tycker det ser lite bättre ut än var man kunde hoppats så här tidigt, säger Bergstrand.

Ante Björkebaum har varit med lite längre. Anfallaren går in i sin sjunde säsong i klubben. Hans betydelse för laget framgångar har varit stor, inte minst med tanke på hans  framspelning till Jakob Bergmans fullträff mot Halmstad. Det målet som tog Sirius till en efterlängtad allsvensk plats.

Nu ser 29-åringen fram emot ett nytt äventyr i karriären.

– Det är klart att det är större än att spela borta mot Ängelholm. Det blir större intresse och vi har en rolig premiär borta mot Djurgården och får möta några gamla Sirius-spelare. Det blir ett helt annat intresse och större på alla plan, säger han.

Ante Björkebaum har tidigare kämpat sig tillbaka från flera svåra skador, och det har inte alltid varit självklart att fortsätta med fotbollen.

– Jag har bitit ihop och kört på. Det är jag ganska glad över nu när man får testa på allsvenskan. Det har aldrig gjort så det känns kul. Uppsala behöver ett lag i allsvenskan också, säger Ante Björkebaum.

Och ja, den allsvenska platsen är efterlängtad från många. Inte minst med tanke på det bittra kvalet säsongen innan, som så när slutade med en allsvensk plats.

Men nu är alltså ordningen återställd, även om det tog många år.

– Förra året hade vi en jättebra bredd och nu har vi spetsat på ytterligare. Jag tror vi kan överraska i år, säger Björkebaum.

Se inslaget i spelaren längst upp.

Relaterade artiklar