Laddar

TV: Här möter polisen Gottsundaborna

I samband med höstlovets början arrangerade polisen på måndagen en medborgardialog i Gottsunda Centrum som en del i det brottsförebyggande arbetet.

delningar

Oroligheterna har avlöst varandra i Gottsunda och Valsätra med såväl bilbränder som stenkastning mot framförallt bussar och räddningsmanskap under senare delen av sommaren och hösten.

Som ett led i det brottsförebyggande arbetet i Gottsunda inledde polisen höstlovet med att duka upp till medborgardialog på Gottsunda Centrum.

På plats fanns flera poliser som med en varsin iPad samlade in Gottsundabornas åsikter om hur de ser på tryggheten och polisarbetet i området. Och många, både unga och gamla, passade på att komma fram och prata med polisen.

– Det är en positiv reaktion. Många kommer och frågar vad vi gör, och vi försöker förklara. Det är ingen som har sagt nej att man inte vill delta och svara på de frågor vi ställer, säger Ulf Lundgren.

Vad är det för typ av frågor som ni ställer? – Hur man ser på polisens arbete, vad man är oroad över, vad polisen kan göra och inte. Om man kanske är oroad över något i samhället. Det är ganska många frågor.

Se hela inslaget från Gottsunda Centrum i videospelaren här ovan.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten