Laddar

TV: Inför premiären: Uppsala Fotboll får egen låt

Låten "Ungdomens stad" ska bidra med pondus och självförtroende.

delningar

Inför hemmapremiären i elitettan kommer IK Uppsala Fotboll kunna springa in till en egen låt. ”Ungdomens stad” är skriven och producerad av Lasse Hennig tillsammans med Mattias Eklöf.

– Det var Fredrik Mattson (sekreterare Uppsala Fotboll) som hörde av sig och undrade om inte jag kunde skriva ihop en låt till tjejerna. Mycket tack vare att min ena dotter spelar i F19-laget och jag tänkte: det alltid är ju roligt att skriva låtar, säger Lasse Hennig.

Hennig har de senaste 20 åren ägnat sig åt musikskapande. I hans track record finns bland annat en låt om stadsdelen Sunnersta.

Den nya låten kommer att spelas upp när spelarna springer in på planen vid de kommande hemmamatcherna. Men redan nu har tjejerna börjat peppa till tonerna av ”Ungdomens stad”

– Vi premiärlyssnade på den under luciacupen i december och sedan dess har vi spelat låten i omklädningsrummet innan försäsongsmatcherna, just för att få en känsla kring låten, säger ytterbacken Märta Säfström

Vad tycker du om låten? – Det är bra go i den och den sätter sig ordentligt på hjärnan. Kul också att vi har en egen låt som är lite hård och tuff som också innehåller flera av de värdeord som föreningen står för. Dessutom blir det en häftigare inramning när vi går in på planen – både för oss och publiken.

Fotnot: Hemmapremiären spelas mot böljan den 15 april.