Laddar

TV: Populär träningsform flyttar ut i det fria: ”Alla ska kunna köra”

Nyligen bytte bootcampet ut gymnastikhallarna för svettiga pass på Uppsalas gräsytor.

delningar

Företaget Bootcamps startades för knappt ett år sedan av barndomskompisarna och Uppsalaentreprenörerna Simon Forslund och Leonard Persson. Träningsformen bootcamp är varierande och kan skräddarsys utifrån deltagarnas ambitioner och önskemål. Ett pass kan bland annat innehålla cirkelträning och konditionsövningar.

Under vintern har träningen bedrivits i gymnastikhallar runt om i Uppsala, men förra veckan flyttades verksamheten ut i det fria.

– De flesta av de som går med gör det för att kunna träna tillsammans ute i naturen. När det är soligt kommer det extra mycket folk, säger Simon Forslund.

Jämfört med inomhuspassen menar Forslund att det blir en annan sak att träna utomhus.

– Det är fortfarande samma träningsform där vi alltid har med oss utrustning som medicinbollar och kettlebel. Men det blir inte lika strikt och mer friare utomhus, säger han.

För att fler ska få upp ögonen för träningsformen har de nyligen börjat arrangera gratispass varje söndag vid Polacksbacken i Uppsala. Förra veckan dök omkring 50 deltagare upp och Simon Forslund ser hela tiden ett ökat intresse.

– På vår Facebooksida har omkring 650 personer visat sitt intresse för gratis bootcamp, säger han och fortsätter:

– Alla ska kunna köra bootcamp. Vi har alla skador och skavanker och då försöker vi hitta en en övning som passar utifrån individens behov.

Vad har ni själva för mål med verksamheten?

– Vi vill att så många som möjligt ska få testa träningsformen och att de som kommer ska kunna lära känna andra med samma intresse.