Laddar

TV: Rundvandring hos omtalade restaurangen: ”Äntligen öppnar vi”

Nu är det dags för omtalade asiatiska restaurangen Miss Voon att slå upp dörrarna i Uppsala.

delningar

Efter två års väntan öppnar, under torsdagskvällen, exklusiva Miss Voon i Uppsala.

Restaurangen är Uppsalas högsta punkt efter Domkyrkan, och Jonas Svensson (ägare med Melker Andersson) är glad över att dagen är inne.

– Jag har alltid drömt om att ta Miss Voon vidare men inte göra en kedja. En till i Stockholm skulle funkat absolut, men jag tänkte att det skulle vara kul att göra det i Uppsala där jag även bott en kort period i.

Miss Voon ligger vid Resecentrum, på elfte våningen inne i Elite Hotels Academia.

Hur länge har planerna funnits? – Jag fick förfrågan av hotellägaren att det fanns planer på att bygga ett hotell i Uppsala och om jag var intresserad att göra något där. Vi åkte dit och tittade och hade ett förutsättningslöst möte. Det är ungefär två år sedan. Då fanns inte huset, utan det var byggplaner. Jag såg ritningarna och hur lokalerna såg ut. Jag sa ”här vill jag göra Miss Voon”.

Restaurangen har under veckan haft två provmiddagar och en stor invigningsfest.

– Det var jättebra med mycket folk och mycket fest. Totalt under kvällen hade vi någonstans runt 400 personer. Vi gjorde ingen mediasak av det utan bjöd in vänner och familjer och så.

Vad fick ni för respons? – Jättebra, alla var glada och det var en god stämning. Nu längtar jag tills vi får göra det på riktigt. Det ska bli kul, riktigt kul att dra igång.

 

Fin utsikt från Miss Voon. Foto: Johan Häll.

I restaurangen finns det ungefär 90 sittplatser och i baren cirka 40. Sedan finns det en separerad del på 20 platser, ett sällskapsrum som man kan boka. Det är i en egen privat del. Och utsikten syns i alla delar i restaurangen.

– Det är häftigt här uppe. Utsikten är magisk, man ser ut över hela Uppsala. Det känns som att man är i en storstad med utsikten och all belysning över stan där man också ser slottet.

– På invigningen sa många: ”vi stannar kvar och sover över”, säger Jonas Svensson och skrattar.

Se rundvandringen i tv-klippet längst upp.

Så beskriver Miss Voon sin restaurang:

”Miss Voon” är en restaurang som kombinerar smaker från alla de asiatiska köken med en europeisk grund. Vi har länge varit inspirerade av det asiatiska köket och är glada över att nu få tolka det på vårt eget personliga sätt. Fräschör, enkelhet och mycket smakkaraktär har varit ledorden när vi har utformat menyn, och det går igen även i vin- och drinklistan.

Vår meny, komponerad av Melker, Danyel och vår Köksmästare Jonas Svensson innehåller 15 middagsrätter och 5 desserter.

I det asiatiska köket kombineras många olika smaker, gärna vid en och samma måltid. Alla rätter på Miss Voon serveras i halvportioner, så att det ska vara lätt att kombinera och dela smakupplevelserna sinsemellan.

I en del av restaurangen har vi en sashimibar där det serveras rå fisk och skaldjur men även kött, med olika såser. Du kombinerar själv din sashimi och betalar per bit du beställer.

Källa: Miss Voon.

Relaterade artiklar