Laddar

TV: Snart börjar inspelningen av nya tv-serien

Om bara tolv dagar startar inspelningarna av Företagsänglarna som kommer att sändas på 24Uppsala i höst. Vi fick en pratstund med producenten om arbetet med tv-serien och sökandet efter deltagare. ”Vi hoppas på massor av sökande”, säger Annette Stavenow Eriksson.

delningar

I september börjar den nya tv-serien Företagsänglarna som kommer att sändas här på 24Uppsala, något som vi har berättar om tidigare. Men redan den 22 april, om bara tolv dagar alltså, påbörjas inspelningarna med den stora ”Casting-dagen” som hålls på V-Dala Nation.

24Uppsala fick en pratstund med Annette Stavenow Eriksson, VD för Stonegate production, som producerar tv-serien där fem affärsänglar ska, via en semifinal med totalt tio entreprenörer, utse Uppsalas bästa affärsidé.

– Företagsänglarna är en tv-serie på sju avsnitt som ska sändas i höst. Vi är på gång, vi ska börja filma castingen på lördag 22 april, och det har varit ett både långt och roligt förarbete. Företagsänglarna är ett format som liknar Draknästet, till viss del, men det här är som en korsning av Draknästet och Idol, säger producenten Annette Stavenow Eriksson som poängterar att man inte behöver en färdig affärsidé för att söka till castingen på V-Dala.

– Man ska vara med om man har en idé som man vill ha hjälp att utveckla, eller man kanske behöver investering. Eller så har man hållit på länge med ett företag och kanske behöver hjälp att komma vidare. Detta är både för unga studenter, som igår kom på i duschen att ”den här idén vill jag gå med till företagsänglarna, eller för den äldre som har jobbat länge med sin affärsidé, fortsätter Stavenow Eriksson som hoppas på många sökande.

– Vi hoppas på mycket folk och många långa köer, och det ska bli så spännande att se alla de här roliga idéerna. Det enda kravet är att man har en koppling till Uppsala. Man behöver inte vara född här, det räcker om man har bott eller pluggat här ett tag.

Företagsänglarna som de sökande kommer att få träffa i samband med inspelningen är Magnus Hasselteg, Kaija CarlssonThomas SonessonJohn Lundqvist och Maria Mattsson Mähl.