Laddar

Två män får fängelse och utvisning efter flera inbrott

Två män döms nu för flera inbrott i Uppsala tidigare i år.

delningar

Två män, 20 respektive 22 år gamla, döms nu för grov stöld efter att ha gjort inbrott i privata bostäder i Uppsala tidigare i år. Efter att ha säkrat skoavtryck i kombination med vittnesuppgifter kunde polisen identifiera två rumänska medborgare som gärningsmän. Sammanlagt har männen begått tre stölder i Uppsala. Förutom två bostäder har de även brutit sig in i ett kontor som huserar ett försäkringsbolag.

Vittnet berättar att han har sett två okända män på den tomt som sedermera drabbades av inbrottet, och pekar också ut en bil som polisen kunde koppla till de båda männen. Vid en husrannsakan i den husbil som en av männen bodde i påträffades stöldgods som stals vid ett av villainbrotten. Även det ovanliga skomönster hos en av gärningsmännen stämde överens med mönster utanför de villor som drabbats av inbrotten.

De båda männen döms nu i Uppsal Tingsrätt för tre fall av grov stöld, med fängelse på 10 månader respektive 1 år. Dessutom blir gärningsmännen utvisade från Sverige med ett förbud att återvända på fem år.

 

 

Relaterade artiklar