Laddar

Tyngdlyftaren Micaela tog storslam på DM

Tyngdlyftaren Micaela Ödling som tävlar för Uppsala TK. Foto: Uppsala TK.

Uppsalatjejen dominerade under DM i Täby.

delningar

I helgen blev det fullträff för Uppsala TK:s Micaela Ödling under distriktsmästerskapen i Täby. I klassisk styrkelyft vann hon 72-kiloklassen med drygt 32 kilos marginal till tvåan. Dessutom vann Micaela – oavsett viktklass – på poäng och slog tre nya distriktsrekord: klassisk totalen, klassisk bänkpress och enbart klassisk bänkpress. 

– Tjejerna jag tävlade emot var sjukt bra så det var en väldigt rolig överraskning. Såklart är det alltid kul att slå rekord, säger Micaela Ödling.

I och med styrkelyftarens fina resultat är hon nu klar för SM 2019 i både klassisk styrkelyft och bänkpress. Micaela är regerande SM-mästare i klassisk bänkpress och kom på fyra i styrkelyft vid under sommarens SM.

– Det är klart att jag vill försvara den SM-titeln, samtidigt finns det många bra tjejer i min viktklass. Förhoppningen i styrkelyft är att placera mig bättre än i år, säger hon.

Det var inte bara Micaela som utmärkte sig från Uppsala TK på damsidan. I 84-kilosklassen blev Elin Sandgren totaltvå med 162.5 kilo i knäböj, 90 kilo i bänkpress och 190 kilo i marklyft. Även Elin kvalade sig in till SM nästa år i klassisk styrkelyft och bänkpress. 

SM-tävlingarna hålls i Malmö under sommaren 2019.

Relaterade artiklar