Tyngdlyftaren Micaela tog storslam på DM

Tyngdlyftaren Micaela Ödling som tävlar för Uppsala TK. Foto: Uppsala TK.

Uppsalatjejen dominerade under DM i Täby.

delningar

I helgen blev det fullträff för Uppsala TK:s Micaela Ödling under distriktsmästerskapen i Täby. I klassisk styrkelyft vann hon 72-kiloklassen med drygt 32 kilos marginal till tvåan. Dessutom vann Micaela – oavsett viktklass – på poäng och slog tre nya distriktsrekord: klassisk totalen, klassisk bänkpress och enbart klassisk bänkpress. 

– Tjejerna jag tävlade emot var sjukt bra så det var en väldigt rolig överraskning. Såklart är det alltid kul att slå rekord, säger Micaela Ödling.

I och med styrkelyftarens fina resultat är hon nu klar för SM 2019 i både klassisk styrkelyft och bänkpress. Micaela är regerande SM-mästare i klassisk bänkpress och kom på fyra i styrkelyft vid under sommarens SM.

– Det är klart att jag vill försvara den SM-titeln, samtidigt finns det många bra tjejer i min viktklass. Förhoppningen i styrkelyft är att placera mig bättre än i år, säger hon.

Det var inte bara Micaela som utmärkte sig från Uppsala TK på damsidan. I 84-kilosklassen blev Elin Sandgren totaltvå med 162.5 kilo i knäböj, 90 kilo i bänkpress och 190 kilo i marklyft. Även Elin kvalade sig in till SM nästa år i klassisk styrkelyft och bänkpress. 

SM-tävlingarna hålls i Malmö under sommaren 2019.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar