Laddar

UIC storsatsar på ökad tillväxt för bolag i Mellansverige

Per Bengtsson, vd på företagsinkubatorn och acceleratorn UIC. Foto: Göran Ekeberg.

Bolag med hög tillväxtpotential ska bland annat får stöd i att dubblera omsättningen och utöka sin internationella marknad.

delningar

Tillsammans med Södermanland, Västmanlands, Örebro och Östergötlands län driver företagsinkubatorn UIC ett nytt samarbete som finansieras med 94 miljoner kronor av bland annat Tillväxtverket och de fem regionerna.

– Tillväxtföretag i Uppsala län kommer genom satsningen bland annat kunna få tillgång till spetskompetens och nätverk inom regionernas industrikluster, stora bolag, universitet och högskolor. Vi vill ge företagen de bästa förutsättningarna för att öka sin omsättning och växa internationellt, och det blir en kraftfull effekt när vi arbetar tillsammans över länsgränserna, säger Per Bengtsson, vd på företagsinkubatorn och acceleratorn UIC, i ett pressmeddelande.

En viktig del i satsningen är att samarbeta med närliggande universitetsmiljöer och stora internationella företag där affärsmöjligheter och kunskapsutbyten kan vara avgörande för företagens snabba utveckling.

Relaterade artiklar