Laddar

UL bjuder på buss- och tågresor till Bandyfinalen 2019

Studenternas IP under bandyfinalen 2018 mellan Edsbyn-Sandviken. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån.

Gratisresorna gäller alla som har en biljett till SM-finalerna i Uppsala.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Destination Uppsala uppger i ett pressmeddelande att UL är klar som leverantör för hållbart resande till bandyfinalen 2019. Syftet med de kostnadsfria resorna den 23 mars är att uppmuntra publiken att lämna bilen hemma och i stället kollektivt till finalerna på Studenternas IP.

– Destination Uppsala har som målsättning att miljömärka alla projekt och evenemang som vi arbetar med. Vårt samarbete med UL för Bandyfinalen innebär att vi kan bjuda alla som har en matchbiljett att resa med kollektivtrafiken helt kostnadsfritt på finaldagen, säger Ola Rosén, projektledare Bandyfinalerna, Destination Uppsala, i en kommentar.

Regionrådet Johan Örjes menar att de fria resorna är ett bra sätt att visa publiken att man kan använda kollektivtrafiken på fler sätt än att enbart resa till och från arbetet eller skolan.

– Region Uppsala har tillsammans med Uppsala kommun hittat ett enkelt sätt kombinera matchbiljetten och den kostnadsfria resan, säger han.

Utöver resandet lägger evenemanget stor vikt i frågor som rör bland annat smarta inköp, nedskräpning, transporter samt energi och klimat.