Under ombyggnationen: Nu visas Stadshusets nya konst

Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos. - Foto: Mostphotos

Vernissage hålls på Offkonsten! c/o Teatergalleriet i Uppsala stadsteater under onsdagen.

delningar

Under onsdagen öppnar Uppsala kommun en utställning av skisser för den nya konsten som ska uppföras i Uppsala stadshus. Vernissage hålls på Offkonsten! c/o Teatergalleriet i Uppsala stadsteater, och ombyggnationen av stadshuset ska vara klar 2021.

– Konstverken i stadshuset symboliserar en plats för demokrati och möten. De påminner oss om att demokratin är mer än val och politiska beslut. Det handlar om engagemang, frihet, delaktighet, kunskap och transparens. Vi tar demokratin för given men måste alltid stå upp för den, försvara den och utveckla den, säger Patrik Hedlund (S), 1:e vice ordförande kulturnämnden, i ett pressmeddelande.

Teman för den offentliga konsten i stadshuset är demokrati och mötesplats. I utställningen visas också exempel på den konstkollektion som köps in för det nya stadshuset. Det är tre konstnärer so har fått i uppdrag att utforma gestaltningar och de presenterar sina skisser på utställningen som visas 20 mars till 16 april. Vernissage hålls på Offkonsten! på Teatergalleriet i Uppsala stadsteater den 20 mars klockan 17.00. Patrik Hedlund (S), 1:e vice ordförande, kulturnämnden och de tre konstnärerna är på plats i samband med invigningen. 

FAKTA

Konstnärer: 

Gunilla Samberg, född 1945, utbildning från Umeå konsthögskola, verksam i Umeå, med lång erfarenhet av offentliga gestaltningar. 

Alexander Skats, född 1986, utbildning från Akademi Valand och Umeå konsthögskola, verksam i Malmö. 

Samaneh Reyhani, född 1990, utbildning från konsthögskolorna i Teheran och Malmö, tidigare arbetat med offentliga gestaltningar. I samband med vernissagen invigningstalar 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar