Laddar

Underkläder föremål för trakasserier

Flera tjejer har blivit trakasserade via Messenger under de senaste veckorna. Nu uppmanas alla som varit med om liknande händelser att göra en polisanmälan.

delningar

Tjejer boende i ett höghus i Flogsta, Uppsala, har fått obehagliga meddelanden skickade till sig under de senaste veckorna. Meddelandena har kommit via Facebooks chatt Messenger och handlar till stor del om underkläder.

En av tjejerna, Caroline Gadén, berättar för Ergo att hon blivit kontaktad av en okänd person på Messenger. Personen undrade om hon hade glömt någonting i tvättstugan.

– Jag svarade att jag inte hade tvättat den dagen. Det var lite konstigt, men inget speciellt, säger Caroline Gadén.

Liknande händelser har hänt minst femton tjejer i området. Bland annat ska personen ha tagit kontakt med en tjej och sagt att han hade stulit hennes underkläder för att han ville få kontakt med henne. Sedan ska tjejen ha fått en bild på trosor skickad till sig. Även meddelanden som ”jag står och tittar på dig” ska ha skickats.

– Jag misstänker att det är samma person bakom alla de här meddelandena. Kontona ser ut att vara fejk, de har inga profilbilder och Facebooksidorna är helt tomma. Jag har blockerat båda kontona som kontaktat mig, säger Caroline Gadén till Ergo.

Flera av tjejerna har nu polisanmält händelserna och uppmanar andra som råkar ut för samma sak att göra likadant.

 

 

 

Relaterade artiklar