Laddar

Ung man döms efter uppmärksammat Rusta-rån

Med hjälp av spårhund kunde polis hitta tillhörigheter från mannen i närheten av butiken.

delningar

I början av februari 2017 blev Rusta-butiken i Stenhagen utsatt för ett väpnat rån av en ung man. Nu har mannen fått sitt straff i Uppsala tingsrätt.

Det var vid stängningsdags en torsdagskväll som den unge mannen klev fram till kassan i butiken och la upp en väska på bandet. Han begärde pengar – hotade butiksbiträdet med pistol – och kom över drygt sju tusen kronor.

Med hjälp av spårhund kunde polis senare hitta tillhörigheter i närheten av butiken. Cirka 400 meter från byggnaden låg en väska med kläder och ett pistolliknande föremål i jackfickan. Kläderna stämde överens med de kläder som åklagaren påvisat att mannen hade på sig, vilket framgår av film och åberopade fotografier. Mannens DNA har också funnits på bland annat en keps.

Utöver rånet så döms mannen också för våldsamt motstånd och två fall av narkotikabrott, händelser som inträffat vid andra tillfällen under 2017. Straffet för den unge mannen blir skyddstillsyn med 180 timmars samhällstjänst. Han ska också genomgå frivårdens behandlingsprogram Puls.

Relaterade artiklar