Unga kvinnor möts över gränserna på Lucy network

Till vänster Lucy networks grundare Monica Tesanovic. Till höger Unga Aktiesparares vd Tove Zander föreläser. Foto: Privat.

Grundaren Monica Tesanovic såg ett behov av en branschöverskridande plattform där unga kvinnor kunde byta sina erfarenheter.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Idén till Lucy network kom efter att Uppsalabon och studenten Monica Tesanovic besökt olika företagsevent och studentevenemang och märkt av att det var väldigt uppdelat beroende på yrkeskategori och vilka områden man studerade inom. Monica såg ett behov av ett bredare och mer branschöverskridande nätverk för unga kvinnor i Uppsala.

Trots att hon till en början fick en del motstånd gjorde hon i maj i år slag i saken och startade verksamheten.

– I början blev jag lite halvt ratad av folk som menade att jag lika gärna kunde ha skapat en Facebookgrupp, men jag ville skapa ett nätverk med kvinnor som både studerar och arbetar inom olika branscher, säger Tesanovic.

Idag har nätverket 13 medlemmar bestående av kvinnor i olika åldrar mellan 20-30 år. Hos Lucy får kvinnor möjlighet att växa som individer tillsammans. Träffarna har fokus på olika teman för att att utbilda kvinnorna och hjälpa dem att få en tryggare och stabilare plattform att stå på inför framtiden.

– Det är tydligt att alla medlemmarna är drivna och det är en positiv energi på våra möten. Jag ser fram emot att lära känna medlemmarna bättre och att vi kan lära oss av varandra och utbyta erfarenheter och tankar kring sådant som rör en ambitiös kvinna i slutet av sina studier alternativt i början av sin karriär, säger en av medlemmarna i en kommentar.

Under hösten har nätverket bland annat haft besök av Unga Aktiesparares vd Tove Zander och Avanzas sparekonom Johanna Kull, där det diskuterades jämställdhet och ekonomi.

– I samband med föreläsningen bestämde sig tio kvinnor för att investera i sina första aktier. För tjejerna kändes det väldigt stort, säger Monica Tesanovic.

Under december får nätverket bland annat besök av Uppsalaprofilen och yogaläraren Caroliné Fladvad, som delar med sig av sina tankar kring och erfarenheter kring den inre hälsan.

– Det kommer att handla om att ta hand om sig själv både på det professionella och personliga planet. Caroliné kommer också hålla en yogasession med oss samt berätta om sin egen resa, säger Monica Tesanovic.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar