Laddar

Unga vuxna skapar konst med olika uttryck

Ny utställning ska symbolisera livet som ung i Gottsunda.

delningar

Titeln på utställningen som visas upp 19 april-13 maj på Uppsala konstmuseum är ”756 Slottet – G4L”. Här har unga vuxna från Gottsunda fått skapa konst med olika uttryck. I projektrummet Studio 4 visas teckning, grafiska tryck och foto som beskriver livet som ung i orten.

– Många av ungdomarna skriver egna texter och Rap-musiken är en viktig kanal för att uttrycka sig och berätta om sina verkligheter, säger José David Hildebrand, en av projektets konstnärliga ledare.

Gottsunda är en plats som alla har en åsikt om, därför blir ungdomarnas egna berättelser extra viktiga. 756 Slottet – G4L, själva titeln blir en ordlek med föreställningar om vad som är nära och distanserat, mentalt eller geografiskt, men också en kärleksförklaring till orten, Gottsunda for life.

Utställningen har invigning torsdag den 19 april där det kommer att hållas tal av Daniel Werkmäster på Uppsala konstmuseum och Erik Annerborn som är projektledare.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten