Laddar

Uppfräschad bana för radiostyrda bilar – ska locka fler intresserade

Banan för radiostyrd bilsport vid Rörkens motorstadion har fräschats upp med bland annat ett nytt hopp.

delningar

Rasbo MK hade nyligen säsongspremiär för de som gillar att köra med radiostyrda bilar. Sedan 2010 har banan för radiostyrda bilar på Rörkens motorstadion strax utanför Uppsala.

Banan består av konstgräs, stenplattor och gummiplattor.  Inför den här säsongen har banan förbättrats med bland annat ett nytt hopp.

– I två av kurvorna där vi kört rätt fort har vi lagt ut nytt material. Det arbetet har varit mer krävande en bygget hoppet. Inför varje säsong försöker vi förbättra banan, säger Jan Andersson, ordförande Rasbo MK.

Banan håller öppet för träning på tisdagkvällar och lördagar, då alla intresserade är välkomna. Här kör man med en bilmodell som kallas buggy, som körs på antingen el eller med hjälp av nitrometan och metanol. På Rörkens bana kan bilarna komma upp i 80 kilometer i timmen.

De senaste åren har Jan Andersson sett ett ökat intresse för radiostyrd bilsport i Uppsalaregionen.

– I takt med att banan blir bättre har intresset ökat. På helgerna kan det vara uppemot en 20 personer som kör här. Det här liknar rallykross för större bilar fast här är bilarna åtta gånger mindre,  säger Jan Andersson.

Vad är det för typ av folk som kommer för att köra? – Det är blandade åldrar. Det kan vara pappor som kommer med sina barn, men generellt är de flesta som kör i 30-årsåldern, säger Jan Andersson.