Uppsala årets bästa cykelstad – igen

Foto: Mickes fotosida

"Det känns otroligt kul"

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Uppsala är återigen utsett till Sveriges bästa cykelstad, enligt Cykelfrämjandets årliga granskning.

- Det känns otroligt kul att vårt arbete återigen uppmärksammas och att vi genom utmärkelsen verkligen visar att vår cykelsatsning är långsiktig. I och med att Uppsala kommun aldrig tidigare satsat så mycket pengar på cykelfrämjande insatser som under det senaste året, känns det också extra kul att vi lyckats förvalta resurserna och förtroendet på ett bra sätt, säger Daniel Fritz, trafikplanerare vid Stadsbyggnadsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Förra året tilldelades kommunen utmärkelsen efter att ha genomfört nästan alla mål som satts i den så kallade 57-listan, som innehåller bland annat anläggande av nya snabbcykelleder, målgruppsinriktade insatser och kampanjer för att öka trafiksäkerheten.

Sedan dess har Uppsala kommun genomfört fler cykelfrämjande satsningar som till exempel en ny gång- och cykelbro (Vindbron), påbörjat byggnationen av det nya cykelparkeringshuset vid resecentrum samt rustat upp befintliga cykelvägar och byggt nya.

"

FAKTA

Utdrag från Cykelfrämjandets motivering:

Uppsala har under de senaste åren arbetat systematiskt för att förbättra sig och hamnar i år endast två poäng från maxpoäng (90). Nybyggen, drift, underhåll och beteendepåverkansarbete kopplat till cykelfrämjande åtgärder samt ökade ekonomiska satsningar kan nämnas bland framgångsfaktorerna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar