Laddar

TV: Uppsala förlorade sekundrysare: ”En rätt grisig match”

Matchen mellan Uppsala Basket och Norrköping blev en sekundrysare som gästerna vann – till slut.

delningar

Uppsala Baskets fina segersvit är över efter en sekundrysare i IFU Arena som Norrköping kunde vinna med fem poäng (73–78).

Det var också Norrköping som hade greppet om matchen. Men trots det kunde hemmalaget vända till ledning i slutperioden efter några heta minuter av framförallt Rhys Carter.

Med bara 21 sekunder kvar och ställningen 71–74 fick Viktor Gaddefors, som för övrigt blev poängbäst i matchen, chansen. Men trepoängaren gick ring ut.

– Det var en rätt grisig match, inte så mycket poäng. De sätter lite mer skott än vad vi gör, och det avgör väl matchen, säger Mannos Nakos som hade det extra känslosamt under den tysta minuten innan matchen.

– Det har varit en tuff vecka för alla. Svårt att smälta. Jag spelade med honom förra året, och även i Uppsala, så det är lite extra tufft. Jag känner hans familj och jag har barn själv nu, så jag vet hur svårt det är.

SBL Uppsala Basket–Norrköping Dolphins 73–77 (23–29, 19–20, 15–15, 16–13) Poäng, Uppsala: Viktor Gaddefors 22, Rhys Carter 15, Axel Nordström 12, , Mannos Nakos 7, Anes Zekovic 6, Rickard Eriksson 6, Temjae Singleton 3, Lukas Friberg 2. Publik: 611.

Relaterade artiklar