Uppsala fortsätter sin stora satsning på cykling

Foto: Göran Ekeberg

"Vi blev Sveriges bästa cykelstad 2018 och kommer fortsätta att förbättra oss i stan, alla våra tätorter och på landsbygden."

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under 2018 nådde Uppsala målet att bli Sveriges bästa cykelstad i Cykelfrämjandets jämförelse mellan kommuner. Kommunen lyckades nästan helt genomföra 50 av de cykelmål som sattes upp i den lista om 57 mål som presenterades 2016.

- Det är fantastiskt att se detta fina bokslut med alla saker som gjorts för att göra cyklandet mer attraktivt i Uppsala. Vi blev Sveriges bästa cykelstad 2018 och kommer fortsätta att förbättra oss i stan, alla våra tätorter och på landsbygden, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden i ett pressmeddelande.

I en frivillig nöjdhetsundersökning som Cykelfrämjandet genomför hamnade Uppsala på en sjundeplats av landets 290 kommuner. Samtidigt hade Uppsala den största svarsfrekvensen bland dess invånare räknat i antal svar.

- Det visar hur stort engagemanget för cykling är i Uppsala, vilket bådar gott för framtiden när fler behöver ställa om till att resa hållbart. Med hjälp av synpunkter från medborgarna kan vi se vad vi ska prioritera för att fler ska välja cykel framför bil, säger Daniel Fritz, trafikplanerare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar