Uppsala gör storsatsning på damfinalen i bandy

Fotograf: Malin Kellhorn

Vill slå förra årets publikrekord om 5198 besökare.

delningar

Siktet är ställt på att slå förra årets publikrekord om 5 198 besökare på årets damfinal i bandy den 23 mars. Det är Uppsala kommun tillsammans med partners som Sportfastigheter och Bjerking som gör satsningen. Det blir en familjefest med många aktiviteter för framförallt de yngre besökarna. Alla personer under 18 år har fri entré och kan ta del av aktiviteterna på Bandytorget i samband med Damfinalen.

 - Vi upplevde en fantastik Damfinal förra året, där vi förutom publikrekord med strålande solsken också kunde bjuda finallagen på en fantastisk inramning. Genom årets satsning kan vi bjuda spelarna men också alla yngre besökare på häftig underhållning och mängder av aktiviteter, samtidigt som både stora och små får se damernas SM-final, säger Ola Rosén, projektledare Bandyfinalen i ett pressutskick.

Deras mål är att ge finalens yngre besökare en spännande och underhållande dag men också att locka fler besökare till damfinalen. Förhoppningen är att slå förra årets publikrekord. Under damfinalen på Studenternas kommer barnfamiljer få möjligheten att träffa de lokala favoriterna Pelle & Maja och sjunga allsång med Anna-Karin ”Ako” Oldeberg. Det arrangeras även ansiktsmålning, femkamp, olika prova-på- aktiviteter och mycket mer.

- Vi är glada att genom denna satsning också göra det möjligt för våra barn och unga att också ta del av bandyfesten i Uppsala. Ett av våra fokusområden är jämställdhet för en framgångsrik idrott, och där ligger en satsning på damfinalen helt rätt, säger Josefine Åhrman, Idrott- och fritidschef Uppsala kommun.

Redan under torsdagen 21 mars inviger man finalarenan på Studenternas. Då öppnar man upp för allmänheten att testa isen och arrangerar ett program för barn och ungdomar där de bland annat kan tävla i diverse bandyskills.

- Vi hoppas att det blir en invigning i likhet med förra året, när man lockade mängder av familjer med barn till Studenternas, inte bara för att titta på bandy, avslutar Ola Rosén.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar