Uppsala har utsetts till årets nattvandrarkommun

. - Foto: Mostphotos

Kommunen hyllas för sitt samarbete med de lokala nattvandringsgrupperna.

delningar

Uppsala kommun har utsetts till årets nattvandrarkommun 2018. Det är stiftelsen Nattvandrarna.nu som tilldelat kommunen priset.

– Vi är stolta över att vårt arbete uppmärksammas. Mina medarbetare och alla volontärer gör ett fantastiskt och viktigt arbete för att öka tryggheten i kommunen. Jag hoppas att ännu fler ska upptäcka hur givande det är att nattvandra och få möjlighet att möta och stötta människor, säger Hilde Wiberg, enhetschef för Uppsala ungdomsjour, i ett pressmeddelande.

I motiveringen lyfter stiftelsen att Uppsala kommun på ett välorganiserat och målmedvetet sätt alltid stått upp för och samverkat med de lokala nattvandringsgrupperna.

Uppsala kommuns ungdomsjours socialarbetare samarbetar med frivilligorganisationer och polis samt polisens volontärer för att öka tryggheten i kommunen.

- Alla ska känna sig trygga när de är ute på kvällar och nätter och nattvandring är ett bra sätt att lugna och skapa trygghet. Vi vet att framförallt unga tjejer har en upplevd otrygghet i till exempel centrum. Därför satsar vi nu ännu mer på att öka vuxennärvaron inte bara nattetid, säger Eva Christiernin (S), ordförande i socialnämnden.

Kommunen fick ta emot priset hos Uppsala ungdomsjour under måndagen.

Hela motiveringen:

"Genom ett välorganiserat, strategiskt och målmedvetet förebyggande arbete, har Uppsala kommun alltid stått upp för, lyft och samverkat med de lokala nattvandringsgrupperna i Uppsala. De lokala nattvandringsgrupperna har genom åren blivit en viktig och betydelsefull del i den unika och prestigelösa samverkan som idag är ett föredöme och förebild för många kommuner i landet. Uppsala kommun har varit och är en viktig samverkanspartner till stiftelsen nattvandring.nu och en bidragande orsak till den positiva utveckling nattvandringen har i Uppsala län. Uppsala Kommun tilldelas därför, som första kommun, priset ÅRETS NATTVANDRINGSKOMMUN 2018 från stiftelsen nattvandring.nu."

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar